Duna Maraton Eliminátor

Időpont, helyszín

Esztergom , Erzsébet Park, Sobieski sétány, 2018.07.07-én 15-21 óra között

A verseny típusa

Eliminátor (XCE): terepen, aszfalton, mesterséges és természetes akadályokon (rönkök, raklapok, ugratók, vizesárok, hullámok) rendezett kieséses sprintverseny. (a különböző kategóriák számára megfelelő nehézségi szinttel). A pálya hossza 300-400m.

Időmérő: A versenyzők háromszor teljesíthetik a pályát, és a legjobb időeredmény számít be a kieséses verseny besorsolásánál… Az időmérő kihagyása kizárást von maga után.

A korcsoportok létszámától függően kettő vagy négyes rajtok kerülnek kialakításra a hozott legjobb időeredmény alapján. Minden futamból azok jutnak tovább, akik először hajtanak át a célon. Kettőből egy, míg négyből 2 versenyző.

A kiesett versenyzők a helyezéseik alapján beosztott helyosztó futamokon indulnak amíg minden helyezés eldöntésre nem kerül. Nem csupán a dobogós helyekért, hanem az összes többi helyért rangsoroló futamon kell még indulni, azaz a 10. vagy a 17. helyért is meg kell küzdeni a helyosztókon…

A pálya

300-400 m hosszú 3m széles leszalagozott füves terület, melyen több mesterséges akadályt helyezünk el az egyes korcsoportoknak megfelelő nehézségi fokban. Pl. rönkök, ugratók, akadályok…

Biztonság, szabályok

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. A rendezőség a sérülésekért, esetlegesen bekövetkező károkért semmilyen felelősséget nem vállal. Fejvédő használata kötelező. Másik versenyzőt fellökni, felszerelésében kárt tenni, versenyző mellett a pályán futni tilos. Versenyzőt jogosulatlan előnyhöz juttatni tilos, ezek kizárást vonnak maguk után. Szabálytalanságok, illetve a felmerülő vitás kérdések esetében a Búr Zsolt a MKSZ MTB XC versenyszabályzata alapján dönt. X évesnek az számít, aki ebben az évben tölti/töltötte be X. életévét. Minden gyermek kísérőjének felelősség vállalási nyilatkozatot kell kitölteni a nevezésnél!!!

Az egészségügyi szolgálatot (…megállapodás folyamatban…) biztosítja

Időmérés

A versenyen egyéni stopperes időmérést alkalmazunk.

Díjazás

…hamarosan!…

Kategóriák 

U11/U13/U15/U17/U19/ Elit (felnőtt és master)

Időrend, versenyinformációk

Időbeosztás, helyszínek Mikor? Hol?
Helyszíni nevezés

(előnevezőknek rajtszám-átvétel)

8.00-15.00 Duna Maraton versenyközpontban
Pályabejárás, gyakorlás 15.00-16.45 Eliminátor versenypályán
Időmérő 17.30-18.30 Eliminátor versenypályán
Kieséses verseny, helyosztók 18.30-20.00 Eliminátor versenypályán
Eredményhirdetés 20.00-20.30 Duna Maraton versenyközpontban

Előnevezés, nevezés, információ

Előnevezés itt a weboldalon.
Helyszíni nevezés a Duna Maraton versenyközpontban.
Verseny rendező:  Sós Sándor 30/2979248
Technikai igazgató: Búr Zsolt  70/ 5145297

0