ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A Duna Maraton Sport Kft. (“Szervező”) által a www.dunamaraton.hu címen működtetett webáruházon (“Webáruház”) keresztül történő nevezésekre, vásárlásokra vonatkozóan.

A Duna Maratonra nevező résztvevők által a www.dunamaraton.hu címen működtetett webáruházban kialakított nevezési és fizetési rendszerben az alábbiakban ismertetett lépések elvégzésével feladott megrendelésekre – a Duna Maratonra nevezésekre – vonatkozóan elektronikus úton kötött szerződés jön létre a megrendelő – a Duna Maratonra benevező versenyző, a “Résztvevő” -, és a megrendelést teljesítő Duna Maraton Sport Kft. között, melynek folyamatát az alábbi Általános Szerződési Feltételek pontjaiban ismertetettek szabályozzák.


1. A Webáruház adatai:

A www.dunamaraton.hu webáruház üzemeltetője a Duna Maraton Sport Kft.
Székhely: 1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6.
Adószám: 26179377-2-41
Bejegyző hatóság: Fővárosi Cégbíróság
Ügyfélszolgálat: dunamaraton@dunamaraton.hu


2. A www.dunamaraton.hu weboldalon működtetett webáruházban történő nevezéssel létrejövő elektronikus szerződéskötés lépései

2.1. Versenyszám kiválasztása
Első lépésként a Résztvevő a www.dunamaraton.hu weboldalon kiválasztja a versenyszámot, amelyre nevezni kíván, és a ‘Nevezés és fizetés bankkártyával’ gombra kattintva elindítja a nevezést és vásárlást. A kiválasztott versenyszám megrendelése képezi a Résztvevő és Szervező között létrejövő elektronikus szerződés tárgyát. A versenyszámok megnevezése mellett van feltüntetve a versenyszám nevezési díja. A versenyszám nevezési díja tartalmazza az általános forgalmi adót is, amennyiben általános forgalmi adó alkalmazandó.

2.2. Nevezési és számlázási adatok kitöltése
Második lépésként a Résztvevő kitölti a felkínált nevezési nyomtatványt benne a személyes adataival, a részvételhez szükséges, a versenyhez kapcsolódó nevezési információkkal, valamint a számlaadatokkal.

2.3. A fizetési mód kiválasztása, a nevezés elküldése
A nevezési és számlázási adatok kitöltése után a ‘Fizetés Barionnal’ gombra kattintás után a Résztvevő kiválaszthatja a fizetési módot. A webáruházban lehetőség van bankkártyával (Mastercard, Maestro, VISA, American Express) vagy Barion e-pénztárcával történő fizetési tranzakcióra. A fizetési szolgáltató Barionon keresztül történő fizetésre vonatkozó tájékoztató itt érhető el: http://www.barion.com/hu.

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel bankkártyával vagy előre feltöltött egyenleggel tudod kifizetni a nevezési díjat. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni a bankkártya számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet. Fizetéshez használható Mastercard vagy Maestro bankkártya, Visa vagy Electron bankkártya, Amex bankkártya, vagy előre feltöltött Barion egyenleg (amelyet átutalással vagy készpénz befizetéssel lehet feltölteni), amely esetben e-mailcím és jelszó megadásával lehetséges a fizetés. Fizetés előtt a Résztvevő felelőssége ellenőrizni, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adja meg a fizetéshez szükséges bankkártya-adatokat vagy jelszót.

A nevezés akkor kerül elfogadásra, amikor a Barion a pénzügyi teljesítést visszaigazolja. Amíg a Bariontól nem érkezik meg a pénzügyi teljesítés igazolása, addig a nevezés függőben marad, a Résztvevő visszaigazoló emailt nem kap.

2.4. Nevezés visszaigazolása
A Szervező a nevezés megérkezését a pénzügyi teljesítés igazolását követően elektronikus úton automatikusan visszaigazolja.
Amennyiben a visszaigazolás a nevezés és fizetés elküldésétől számított 10 percen belül nem érkezik meg, a Résztvevő a dunamaraton@dunamaraton.hu email címen érdeklődhet nevezésének állapotáról.
A visszaigazolt nevezések ellenőrizhetők továbbá a Szervező és partnerei online felületein is, ahol feltüntetésre kerül minden Résztvevő. A nevezettek listájának elérhetőségéről a Szervező weboldalán nyújt tájékoztatást.

A nevezés módosítására vagy lemondására a Szervező Általános részvételi szabályzatának ‘II. Nevezési díj visszafizetése és átnevezés’ pontjában ismertettek irányadók.

2.5 Az adatbeviteli hibáknak a nevezés feladását megelőző azonosításához és kijavításához biztosított eszközök
A nevezési adatok – a Résztvevő személyes adatai, a részvételhez szükséges, a versenyhez kapcsolódó nevezési információk, valamint a számlaadatok – a nevezés elküldése előtt bármikor ellenőrizhetők, változtathatók vagy akár törölhetők.

3. Problémák, reklamáció
A nevezéssel kapcsolatos bármely problémát, reklamációt a Résztvevő az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken tud jelezni: dunamaraton@dunamaraton.hu.

Budapest, 2018. március 1.

0